Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Do civilizované demokratické a svobodně přemýšlející společnosti nepatří nikdo, kdo má chorobnou potřebu totální oddanosti a podřízení se totalitní ideologii upírající lidem jak práva, tak i lidské svobody. Například ... islám.

0 0
možnosti

Romové a muslimové - souhlasím. Jenom bych do toho směle zahrnul i cigány.

1 0
možnosti

V civilizovane zemi by lidem trklo u prvnich par pristehovalcu, ze to nefunguje, nedostali by obcanstvi a dalsi by nepozyvala. Otazkou je pro ty zeme v pozyvani islamu pokracuji i po techto zkusenostech.

0 0
možnosti

Nechápu, proč se všichni tak děsí slova "rasismus". Rasismus je přesvědčení o nerovnosti ras. Nebo chcete-li nadřazování jedné rasy nad druhou. Pokud vycházím dobře s asiaty a vadí mi třeba cikáni, pak jednu rasu  nad druhou (z antropologického hlediska spíš etnikum) nadřazuji. 

Rasisti jsme úplně všichni - nikdo se nepodívá na fotky z Chánova a neřekne si "ti lidé jsou stejně schopní a vyspělí jako my". A "sluníčkáři" tuplem - nemůžou nikomu vykládat, že respektují cikány jako sobě rovné, když vymýšlí programy na jejich vzdělávání, začleňování... sobě rovnému přece nebudu nutit své hodnoty a vykládat mu jak má žít.

Na světě je spousta národů / etnik, které vyrůstaly v odlišných podmínkách než my, mají jinou mentalitu, jiné náboženství, jiné uvažování, fungují jinak a náš styl života jim nesedí. Když přijdou do Evropy s vidinou lepšího života, skončí frustrovaní a jejich potomci už nejsou doma ani tady ani tam a naštvaní jsou ještě víc. 

Napsal jste správně, že ten problém nemá řešení. Bavíme se o lidech, kteří už v Evropě žijí, mají občanství, své kořeny zapomněli, ale k nové vlasti a jejím hodnotám se nehlásí... převychovat je nemůžem, vyhánět je nebudem a představa nějakého týpka s knírkem, který je vyvraždí, je odporná. 

Možná by stálo za to přestat strkat hlavu do písku a přiznat si, že jsou jiní, přestat říkat hloupé fráze typu "nejsem rasista, ale..." a naučít se žít ne spolu, ale vedle sebe. Ať mají své komunity, kde si to zařídí po svém. A imigraci omezit.

8 0
možnosti

Když už jsem se tak rozkecal, ještě bych dodal, že jsem měl to štěstí pracovat v Dubaji. A tam nikdo neřešil diskriminaci - když byl ramadán, tak jsem musel v kanclu sedět o hladu, nebo jíst tajně na záchodě musli tyčinky. A pozorovat své indické kolegy, kteří si přinesli sváču, jak je ochranka vyvádí z budovy a zákazník řve, že už je nikdy nechce vidět.

Přišlo mi to inspirativní - když si oni dokáží ve své zemi prosadit svá pravidla, proč bychom nemohli my? Co nám brání říct "tohle je naše území, tady se chovejte podle našich pravidel"? Arabové to umí. Proč né my?

13 0
možnosti

zatím to spěje k tomu, že oni donutí nás respektovat jejich zákony.:-/

2 0
možnosti

http://zpravy.idnes.cz/michael-romancov-charlie-hebdo-nesmi-byt-tematem-extremni-pravice-1c1-/zahranicni.aspx?c=A150109_133635_zahranicni_kha#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

Na a už to začíná. Pan Romancov naznačuje, že označování ozbrojených islámských činů jako teroristocké akce je vlastně nacistické klišé. No potěš koště.Rv

6 0
možnosti

Na dodržování pravidel a zákonů platila a platí jedině represe uplatňovaná vůči všem porušovatelům. Je jedno jestli to jsou cikáni, bílí nebo muslimové.

U nás je největší problém, že všem stejně neměří a nikdo do toho problému nechce říznout. Tak si politici myslí, že když jim budou zavírat huby penězma a různýma výhodama, že budou mít klid.

14 0
možnosti

U cikánů je řešení dávno na stole, jen ho nechce nikdo(z různých příčin) realizovat. Snížit dávky na minimum, ale nabídnout za to odpovídají práci úměrnou jejich schopnostem, třeba se státní podporou v cikánských nebo státních firmách.

U muslimů je to těžší; mají jedny noty na které se nesmí sáhnout, přesto se dělí do mnoha proudů, chovají se také různě podle síly komunity a jistě jsou i "umírnění", kteří by se násilí nedopustili. A teď je hoďte do jednoho pytle. Zde jsem nepřišel na žádné moudro; pokud si neudělají pořádek sami mezi sebou, v konečném účtování to odnesou všichni včetně těch umírněných, bohužel zpravidla mlčících.

21 0
možnosti

Vámi popsané řešení cikánské otázky není žádným řešením. Z následujících důvodů:

1) Dávky nejsou určovány podle národnosti . snížení dávek by tedy automaticky postihlo i ty, kteří systém nezneužívají.

2) Vytvářet pracovní místa se státní podporou není systémové a ani trvale udržitelné

3) Cikánské firmy - hezký nápad ale v praxi by nastal stejný problém..málokdo by si u takové firmy zadal práci.

0 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS