Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P82e79t62r 27H52a74n90n39i53g

30. 3. 2015 16:37

Tak jsme se za 25 let dopracovali k ještě větší nesvobodě. Paní Šabatová, nejlépe by bylo opět zabrat domy majitelům a nechat stát, aby pronajímal byty komu určí komise složené z uvědomělých občanů. Že?

1 1
možnosti
MP

Smí divadelní soubor, hledající herce do baletního představení, striktně odmítnout vozíčkáře? To je taky diskriminační, měla by ho pozvat na konkurz a pak mu říct 'ozveme se'

2 0
možnosti

Co ne Romům, v inzerátech běžně je natvrdo "ne děti, studenti...", to mi přijde horší. Ale asi to není in.

4 0
možnosti
JT

nemyslím, že plno romů co hledá podnájem, složí 6 nájmů před podpisem smlouvy. Stačí toto dát do inzerátu a nemusím psát o cikánech

0 0
možnosti
JM

Ale také asi budete dávat inzerát zbytečně.

1 0
možnosti
AS

A48l52e93š 65S47z85a18b28ó

25. 3. 2015 14:20

Inzerce : pronájem bytů 

Rent an apartment.

The apartment comprises: kitchen, bathroom, living room, bedroom, children's room.

It is an apartment in a house without minority ethnic groups. Potential candidates should be non-smoker, Czech nationality and respecting the house rules. Apartment or house is not adapted for disabled people.

Myslím, že takto by to mohlo projít a nikoho tím nediskriminovat. Jen u prvního odstavce mám dilema zda ho nenahradit pouze 3+1 neboť by to mohlo spíše zapůsobit jako magnet ;-)

0 0
možnosti
RM

OT: Může majitel bytu požadovat čistý výpis z rejstříku trestů? Tím by se dala jistá část bezdůvodných prohlídek poměrně rychle omezit.

2 0
možnosti
PP

Když chce stát platit výživné za neplatící otce či matky, proč by nemohl stát platit dlužné nájemné? Co když osamělý rodič pronajme kus svého bytu, kvůli neplatiči nájemného nebude mít příjem a tím bude mít rodina hlad.

1 2
možnosti
JM

Je vidět, že nepodnikáte. Je to podobné jako s taxíkem. Pokud vozíte lidi zadarmo, můžete brát koho chcete. Pokud to děláte pro zisk, musíte dodržovat spoustu pravidel. Nesmíte si říct ani svobodně ani cenu. A také nemohu odmítnout cikána. Česko je pro majitele bytů ráj. Neznám jinou zemi, kde by měli víc práv a míň povinností.

1 14
možnosti
Foto

Kamarád si koupil byt v novostavbě. Vedlejší byt koupil zahraniční investor, který jej pronajal přes realitní kancelář. Do bytu se nastěhovali Romové. Každou noc dělali rámus a ani kamarád, ani jeho přítelkyně, se nemohli vyspat. Poté, co kamarád nějakou dobu protestoval proti chování sousedů, se o ně začala zajímat i policie, která v daném bytě našla dvě celostátně hledané osoby a zásoby pervitinu. Takže si to shrňme: Zahraniční investor bez předsudků pronajal byt romské rodině a tato se projevila tak, že nerespektovala soužití v jednom domě a navíc schovávala v bytě celostátně hledané osoby a drogy. Sousedy, kteří narušovaly soužití v domě, se podařilo odstěhovat až poté, co zasáhla policie proti hledaným osobám a obchodu s drogami. Pak se divte, že pronajímatelé nechtějí pronajímat byty Romům.

26 1
možnosti
TH

Myslite, ze ruseni nocniho klidu je jen a jen prblem Romu?

2 1
možnosti

A23n37n14a 98Č48e87r86n79á

24. 3. 2015 11:15

"Podle jejího názoru jestliže „zveřejněná nabídka vylučuje příslušníky určitého etnika, jedná se o diskriminaci v přístupu k bydlení“. Nově je možné takové chování napadnout žalobou u soudu." - nestačilo by u soudu doložit fotografiemi vybydlené "průhledné" paneláky v Chánově nebo Luníku? Zkušenosti přece nejde říkat diskriminace. :-/

16 0
možnosti

Jedná se o diskriminaci. Stejně jako bych řekl, že ženské nejsou schopné logicky myslet a na důkaz bych uvedl Vás.

Což není bohužel až tak přehnané. Před stopadesáti lety neměly ženy volební právo a lidé jako Vy říkali "diskriminace? V žádném případě"

1 13
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik