Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vždycky mě pobaví jak "demokraty" vždy naštve nebo dokonce vyděsí, že KANDIDUJE někdo kdo se jim nelíbí. Však nebojte, suverén voleb - tedy volič nějak rozhodne. Pokud bude převažovat váš pohled na věc, List pana Soukupa spadne a jeho příznivci se s tím budou muset vyrovnat. No a pokud list uspěje budete se s tím muset vyrovnat vy. Tak to prostě v té demokracii chodí.

Alternativou by ovšem byl nějaký systém národní fronty, jako vznikl po roce 1945. Tedy jen vybrané politické strany. Tipuji že by to byly tyto: TOP09, Piráti, Zelení, ODS a ČSSD. Tuto alternativu by ale její příznivci opět museli nejdříve prosadit a něco mi říká, že by to měli těžké... :)

1 0
možnosti

Základem demokracie je dělba moci, jakmile v historii přišel někdo se slibem, že všechno vyřeší sám, když bude všem vládnout, vždy z toho byl velký průšvih a spousta mrtvol. Stačilo vždy málo, objeví se nějaký šílenec a nabídne davu jednoduché, či dokonce konečné řešení všech potíží a také ukáže na toho, kdo za to všechno může.

Vyvarujme se příliš jednoduchých řešení, zejména když to znamená odstranění označeného viníka, dnes moderně "onálepkovaného".

Jsem vždy na pozoru, když mi někdo začne slibovat ráj na zemi, nebo že se budu mít zaručeně mnohem líp a jedním dechem dodává, že nejdřív musíme odstranit nějakého člověka či skupinu, pak mu dát všechny pravomoci a on to za mě všechno vyřídí. Přitom nezapomene apelovat na můj zdravý selský rozum, to už mám chuť ho chytit pod krkem.

1 0
možnosti
Foto

Pár hlupáku jistě od Tomia přetáhne,ale to bude tak vše....jsem zvědav na sestavu,která se kolem nového vudce vytvoří....

3 0
možnosti

Dobrá úvaha. Ve státě, kde vykořisťovaní dělníci volí jako svou jedinou spásu prolhaného velkopodnikatele a ještě se tím chlubí, už líp nebude.;-)

6 0
možnosti

R39u32d76a 59S25l84a49v92í55k

17. 1. 2019 21:49

Konec demokracie je silné slovo. Soukup se svým listem dopadne jako Zemanovci nebo Hannig. Spousta keců a pak dostane sotva 1% hlasů.

7 0
možnosti

Kéž by tomu tak bylo, ale obávám se, že to tak snadné nebude.

5 0
možnosti
Foto

Nevím jestli je to konec české demokracie, ale špatné to je.

3 0
možnosti

Konec demokracie v Čechách díky listu pana S.? To máme skutečně křehoučkou demo, pokud jí zničí tato vznikající pseudostrana;-D;-D;-D

9 0
možnosti

Kéž byste měl pravdu, ale naše demokracie křehká je. Lidé totiž postrádají nutnou esenci demokracie - respekt, k sami k sobě, ke svému okolí, k zákonům.

Bohužel právě takováto pseudostrana může být do budoucna velký problém.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS