Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Děkuji všem za diskuzi. Pěkný den

0 0
možnosti
JL

Mimochodem, sleduji globální statistiku, která je na youtube, a jsme před Kanadou, ale za Polskem....Není to tedy žádná tragédie, jen je potřeba pokračovat v lock-downu. Došlo ke zpoždění - vláda asi kvůli volbám lockdown odkládal, lidi nemají (nikde) rádi, když jim zavřou hospody školy a nacpou roušky.

1 0
možnosti
FL

Zde jsem našel týden staré výsledky:

https://www.nbc26.com/news/coronavirus/cdc-estimates-covid-19-fatality-rate-including-asymptomatic-cases

Dole je: Do 50 let je to v podstatě chřipečka, mezi 50-70 je smrtnost 0,5% nad 70 let je smrtnost nad 5%.

Bohužel nemoc nestačí přežít, protože jsou časté trvalé následky, zatím neprozkoumané. Jinak, tady je výpověď jedné pacientky, která sice přežila, ale...

https://luf7.webnode.cz/vypoved-pacientky-s-covid-19/

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

V té analýze chybí časový faktor.

Vzhledem k tomu, že mezi nákazou a úmrtím uplyne určitý čas (nakažený opravdu nepadne v den svého nakažení hned do rakve), měl by se podíl počítat (velmi zjednodušeně) z počtu úmrtí děleným počtem nakažených před dobou, která běžně uplyne mezi nakažením a smrtí. Podobné je to i s hospitalizací: i tam mezi nakažením a potřebou hospitalizace uplyne nějaká doba.

Vydělením současných čísel v době exponenciálního růstu vyjdou samozřejmě IFR i podíl hospitalizovaných silně zmenšené proti realitě.

8 0
možnosti
TB

Ano i ne - jedná se prostě o stavový snímek, který nerozlišuje zda aktuálně nakažení lidé byly nakaženi dnes nebo před 14dny. Tudíž to zmiňované zpoždění (které samozřejmě je) není zcela platné pro všechny.

0 4
možnosti
Foto

J21i43ř34í 38K98i27n58d24l

27. 10. 2020 15:58

Samotný počet nakažených, i když má narůstající tendenci, není alarmující. Jestliže naprostá většina pozitivně testovaných osob má jen mírné nebo dokonce žádné příznaky nemoci, je zřejmé, že virus sice prochází populací, ale škody na zdraví jsou relativně malé.

0 0
možnosti
Foto

Skutečnou smrtnost takhle nezjisítte, tu budeme vědět až s odstupem. Většina autorit není tak optimistická. K výčtu Vám schází další mrtví z "necovidové" oblasti díky zahlcenému systému. Jste li skutečně analytik, za mě je ten blog tedy dost bída. Spíš postoj, než analýza čehokoli, to povrchní a překonané nepočítám.

8 1
možnosti
Foto

J68i50ř18í 56K64i63n13d62l

27. 10. 2020 15:59

Celkový počet zemřelých za prvních 34 týdnů tohoto roku v ČR je druhý nejnižší od roku 2015. Méně lidí zemřelo pouze v roce 2016.

1 0
možnosti
PT

P33e10t52r 11T19o35m18e81k

27. 10. 2020 15:51

Proč lžete?

0 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 5
možnosti
TB

To že něco za HOAX označí Manipulátoři.cz není vůbec dostatečný důvod to označit za lež či nepravdu či za hoax.

A pokud byste si přečetl argumentaci Manipulátorů, tak byste věděl že to ani hoax není. Protože Manipulátoři nijak nezpochybňují ani existenci onoho odborného článku (studie) ani to že vyšel na WHO a ani hodnotu 0,23%.

Stejně tak i úvaha nad údajem od pana Prymuly je snadno dohledatelná.

Takže ekonom, analytik a manažer so dovolil jen sdílet faktické údaje.

4 1
možnosti
Foto

;-D Stokrát nic umořilo osla.

Zdravotnictví se položí i s takovou mortalitou a smrtností, jakou má aktuálně covid, onemocní-li všichni během velmi krátké doby. Pak Vám budou čísla na pendrek, když na Vás nezbyde adekvátně vybavené nemocniční lůžko.

11 2
možnosti
TB

Tak co vím (a tvrdí to ředitelé nemocnic) tak problém není s počtem lůžek ale spíše s nedostatkem personálu ne?

Takže si říkám, proč už v nemocnicích neslouží desítky či stovky vojáků naší armády jako pomocný zdravotní personál, myslím, že dělat lapiducha by po 14ti denní intenzivním výcviku zvládli ne?

Berte to jen jako poznámku...

3 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS