Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Znovu se dívám na zajímavá srovnáni se Slovenskem a vím, že Slováci spokojeni s Eurem jsou.

Češi jsou zase spokojeni s Korunou.

Tak navrhuji nechat každému s čím je spokojen a jít od toho...

1 0
možnosti

Já Slovákům euro neberu. V9m že jsou spokojeni, protože jim d roku 2015 zásadně vzrostly mzdy a i nyní rostou protože je to pořád taženo levným penězi díky euru. Výkonnost jejich ekonomiky se ale zhoršuje a jednou je to dožene, to je celé.

0 0
možnosti

Je ještě jeden důvod pro nepřijetí Eura. Když prezident Václav Klaus jako poslední z 27 hlav států odmítal podepsat Lisabonskou smlouvu, EK mu zaručila, že při vstupu Chorvatska, kdy bude nutné do smlouvy formálně zasáhnout, aby se do ní zanesl nový člen EU, bude do LS vložena výjimka pro ČR, resp. 3 výjimky:

1) nedotknutelnost Benešových dekretů,

2) nedotknutelnost limitů pro těžbu hnědého uhlí, a

3) zrušení povinnosti přijmout Euro stejně, jako si to prosadila Velká Británie.

Nakonec se nic z toho v LS neobjevilo, ale slib zazněl a Klaus podepsal. Mmch tenkrát se našlo mnoho lidí, kteří tvrdili, jakou nám svým otálením dělá ostudu...

3 0
možnosti

Existuje pro to zdroj, přiznávám, že toto jsem nezaznamenal. Děkuji předem.

0 0
možnosti

Aniž bych se vyjadřoval k tomu, zda si myslím, že máme či nemáme přijmout Euro, tak bych se naprosto neutrálně chtěl autora zeptat, když vylíčil všechna negativa, zda se dá na Euru najít také něco pozitivního?

1 0
možnosti

Co pozitivního na Euru vidíte Vy? Autor Euro zjevně odmítá, dál to najevo výčtem negativ. Vy jste zřejmě opačného názoru, tak zkuste po vzoru autora najít a předložit pozitiva.

0 0
možnosti
Foto

Místní bloger Večeř, který má adoraci a přijetí eura jako své jediné téma, by si měl tento blog číst každý den před spaním.

4 0
možnosti

To by mu asi praskla žilka a to já nikomu nepřeji :-)

2 0
možnosti
Foto

Ekonomiky jednotlivých států se k sobě nikdy nepřiblíží více, než ekonomiky jednotlivých států USA,a přesto má jedntoná měna smysl. Ovšem za předokladu zdravé fiskální a tržní politiky a únosného objemu transferů. Ve světe se děje pravý opak.

2 0
možnosti

Ekonomiky států se k sobě samozřejmě mohou ale nemusí přibližovat. Není to totiž problém definovaný a priori státními hranicemi ale spíše hranicemi ekonomických oblastí. Všichni známe třeba rozdíl v Itálii mezi severem a jihem. Proto i v USA jsou oblasti které nejsou ekonomicky silné a těm dolar přináší problém a je právě důkazem toho že silná měna stav natrvalo zakonzervuje, zatímco možnost mít vlastní měnu umožní slabšímu státu vyrůst. Tj. dolar je důvod proč slabší státy USA nikdy nedoženou ty silnější.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS