Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

RumBum

18. 2. 2011 10:34
dodam jeden zasadni bod, proc ne povinne

vytvori se tu celkem velka hromada penez, kterou budeme muset vsichni povinne doplnovat. A takova hormada penez bude lakat spoustu lidi, aby si z ni neco odnesly.

Viz. napr. ted na Slovensku - pozaduji fondy zvyseni poplatku za spravu uctu, snizeni povinneho zhodnoceni atd. O tom, co se stalo Madarsku, vi asi kazdy. 

At si kazdy spori na duchod, jak uzna za vhodne - pokud veri fondum, proc ne, je to jeho volba. Jiny treba nakoupi akcie, jiny zlato. Hlavne to ale nebude povinne vsechno na jedne hromade. 

0 0
možnosti

lojzo1

18. 2. 2011 11:06
Re: dodam jeden zasadni bod, proc ne povinne

Přeji všem těm kteří tak zblbnou a svěří své peníze do soukromých penzijních fondů aby četli více informací.Nejenom v Americe z které někteří dělají zemi snů,ale nyní i v Anglii soukromé penzijní fondy padly,nebo byly vytunelovány.Kdo padl na hlavu ať tam peníze vloží,já jsem bohudík zatím padl jenom na zadek.Nejstarší fondy300 leté v Anglii přivedly pár milionů obyvatel do skupiny bezdomovců a žebráků.Z čeho budou žít ?A tak si přejete také dopadnout?Jestliže to tato vláda neumí se postarat o daňové poplatníky,musíme ji vyměnit.Rozkrádat státní peníze umí na jedničku.

0 0
možnosti
V

vaclavka

18. 2. 2011 10:23
do tohoto tunelu já nejdu

je mi 35 let, teoreticky mám možnost do tohoto systému vstoupit, ale neudělám to.

 - Protože pokud do něj vstoupím, už nemůžu z něj vystoupit.

- protože mi ty peníze mají říkat pane (když už se budu aktivně podílet na výběru penzijního fondu), tak nevím, proč by v případě, když začnu důchod čerpat a umřu, neměly tyto peníze dostat moji pozůstalí...jsou to přece moje úspory, nikoli státu!

- protože nevím, co bude za 30 let a nevím, zda vůbec zůstanu žít v  České republice. Čím dál, tím míň mám chuť platit daně státu, který reprezentují mafiáni a zloději...pardon politici a poslanci...

0 0
možnosti
MB

mikebastak

18. 2. 2011 11:37
Re: do tohoto tunelu já nejdu

U druheho bodu si uvedomte, ze tady budete treba do 110, to by jste chtel, aby vam napr. v 90 letech prestal tento fond penize vyplacet?

0 0
možnosti
H

Hufner

18. 2. 2011 10:06
Kožený, Krejčíř, Pitr a desítky dalších se už těší....

Ukládat si desítky let peníze do soukromého fondu je ještě větší hloupost než je mít doma ve skříni. Stát za tyto úspory nebude ručit a nechá naivní důvěřivce na holičkách v případě, že se majitel fondu i s desítkami miliard odstěhuje do Jar nebo na Seychely. Kožený, Krejčíř, Pitr a desítky dalších se už těší....

0 0
možnosti
H

Hufner

18. 2. 2011 10:00
Jen troubelín

si bude ukládat peníze na důchod

0 0
možnosti
RC

josefbad

18. 2. 2011 9:42
pekne

Pekny rozbor.

Jen k bodu 9) bych doplnil, ze soucasne PF NEJSOU pojisteny! Zato maji mnohem vetsi omezeni nez stat.

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

18. 2. 2011 9:36
Současná penzijní propaganda je podvod

Nebude-li dostatek pracujících lidí, pak budoucí důchodce žádné úspory nezachrání - peníze se změní v papírky. A je jedno, zda se tak stane díky zásahu státu nebo díky inflaci. Renomovaní experti a odborníci typu p.Balvína by tedy měli jít s barvou ven: povinné spoření na důchody může fungovat jen tehdy, bude-li pracujících lidí dost, v opačném případě nevyhnutelně zkrachuje. Základní argument pro zavedení tohoto TUNELU tedy padá. To není moc vtipné !!

0 0
možnosti
A

AAA2

18. 2. 2011 10:14
Re: Současná penzijní propaganda je podvod

a odbornici Sichtarova a Pikora by meli jit s pravdou ven: prubezny system bude fungovat jen tehdy, bude-li pracujicich lidi dost, v opacnem pripade nebude mit nevyhnutelne co vyplacet.

0 0
možnosti
NŠP

Neznám špinavé peníze

18. 2. 2011 9:35
Zástupný problém - důchody

ekonomika není schopna poskytnout  práci pro cca 1,5 milionu lidí a budou se řešit penze? ;-D To to nikomu nedochází, že nikoli důchodci, ale čerství absolventi jsou největším problémem?

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

18. 2. 2011 9:30
Vždyť do toho jděte.

Ale dobrovolně.

0 0
možnosti
LI

Lino Inventura

18. 2. 2011 9:23
V zásadě máte pravdu, ale

jisté riziko tu vidím, a tím nemyslím riziko vytunelování nebo krachu příslušného fondu. Strach mám spíše z jednání státu, který může při nedostatku finančních prostředků dostat na peníze onoho fondu zálusk- viz současné Maďarsko nebo poúnorové Československo- toho se docela bojím:-)

0 0
možnosti
RG

gasparru

18. 2. 2011 9:12
ach jo

Toto mohl napsat pouze pravicový svazák, člověk víc dalších povinností než má nepotřebuje, kdo chce ať si spoří, ti zodpovědní to už dávno dělají,  proboha svobodná volba je přece největší kouzlo demokracie.

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik