Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

vioš

17. 2. 2011 22:11
to jsou věci

Od Balvína jedna pecka za druhou. Nestačím se divit co všechno lze vymyslet za levičárny a považovat se přitom za pravicového intelektuála. 

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

17. 2. 2011 22:14
Re: to jsou věci

To víte ekonom... pořád nesmyslný optimismus že už zítra nedojde k nějaké krizi která kompletně znehodnotí třeba dollar... (pak budou všechny fondy k ničemu a´jejich rezrvy dobré jen na vytapetování místností)

Jakákoli krize může přijít ze dne na den, a zcela odrovnat vše co platilo dne předtím.

Pojišťovat se v řádu desítek let je bláhovost nejvyššího kalibru.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

17. 2. 2011 21:50
od tohoto analytika bych si radit nenechal..

Pár chyb a omylů, které pan analytik nedomyslel nebo nechtěl záměrně domyslet

1) Otázka politická - nikdo ani stát mi nemůže nařizovat, kam svoje peníze uložím = podle rétoriky např. Tea Party je to útok na základní svobody občana. Na povinném spoření do jakýchkoliv fondů nevidím nic pravicového ani reformního.

2)pokud se rozhodnu pro penzijní fond, mladým lidem se to nevyplatí (podle analýzy ihned.cz do 30 let.), je lepší peníze investovat do investičních fondů či akcií.

3) kdo mi zaručí, že budoucí vláda neznárodní peníze v soukromých fondech, tak jak se tomu stalo v Maďarsku a nejnověji de facto i v Polsku.

4) pro mladého člověka, jako jsem já, se nevyplatí povinné pojištění v soukromých fondech především proto, že odchod do důchodu se neustále bude zvyšovat, počítejme okolo 40ti let mi chybí.. Za tu dobu přijdou minimálně dvě/tři ekonomické krize a penzijní fondy během chvíle připraví své střadatele o životní úspory. (tak jak se to stalo v západních zemí, př. p. e. Holandsko)

0 0
možnosti
JL

J@kub17

17. 2. 2011 22:04
Re: od tohoto analytika bych si radit nenechal..

5) historická otázka - málokdy byl vývoj lidstva během 50 let stabilní.. kdybychom hypoteticky za 1. republiky střádaly peníze v soukromých investičních fondech.. (a to 20. léta byla velice optimistická co se týče politického i ekonomického vývoje (uklidnění situace v Německu (kancléř Stresseman), hospodářské oživení ve Franci)i ,tak dojde: krize v 30. let, protektorát, znárodnění, tunelování. A peníze z fondů??? To si každý odpoví.

6) pokud bych byl občanem státu s tímto modelem financování důchodů, za nedávné finanční krize bych o tyto prostředky přišel.

Jsem ochotný diverzifikovat investice do důchodu co nejvíce.Dokázal bych si představit, že bych část peněz dával soukromému fondu i s rizikem, ale vyšším výnosem, a část do fondů, který by byl regulovaný státem s jistou, že o peníze nepřijdu, ale výnos bude řádově menší.. Plus investice do nemovitostí, akcií atd..

Jak ale vyřešit problémy lidí, které si tohle dovolit nemohou?Nemají za nízké mzdy prostředky na další investice?To nevím

0 0
možnosti
DN

danax

17. 2. 2011 21:46
váš názor bych pochopila

pokud byste byl zakladatelem některého fondu. ..v opačném případě pochopíte jistotu posledních tří varint

0 0
možnosti
TB

Primak

17. 2. 2011 21:44
Autokorekce

Rád bych nyní po zveřejnění informací o dohodě koalice o parametrech refromy uvedl následující korekci:

1) Nesouhlasím s připlacením účastníků.

2) Nesouhlasím s řešením deficitu prostřednictvím DPH v navržrné podobě.

Článek tedy není obhajobou přijatého návrhu, vznikl a byl zveřejněn dříve.

Děkuji Tomáš Balvín

0 0
možnosti
DB

DANUSA

17. 2. 2011 21:25
Tak běžte ,

na Váše rozhodnutí máte právo. A co jako ?

0 0
možnosti
K-MN2

Kubrt - milovník nálevu 2

17. 2. 2011 20:54
Ono začíná být dost nešťastné,

jak se postupně zprofanovalo obecně slovo "fond". Přitom to má víc významů a nesrovnatelných podstat ....

0 0
možnosti
M

mff-59

17. 2. 2011 21:47
Re: Ono začíná být dost nešťastné,

Ano, to mas pravdu. Je tam nekolik veci, co lidi nechapou.

Fond je u nas skoro synonymum pro tunel. Dal se lidi upli na duchodove SPORENI, ale ono by to melo byt spravne duchodove POJISTENI. Proto mnozi zcela mylne hovori o nasporenych penezich, ale neberou to jako placenou pojistku. Zkus se zeptat "kolik si nasporili", kdyz je za 30 let nepotkala nehoda a pravidelne platili pojistku. Nekteri pochopi.

Posledni omyl je klise MOJE penize. Zaplacenim odvodu na soc. pojistku jsou to statni penize a Vondra za ne klidne muze ozvucit mejdan roku ve snemovne. Pokud stat za jistych zakonnych podminek mi tyto penize vrati a chce abych je neprozral ale abych se za ne povinne pojistil, ja to udelam.

Ja jsem za limitem a kazda dalsi koruna do eraru se mi pocita jen 10hal k me budouci penzi. U me pojistovny to bude cela, celicka KORUNA.

Ja jsem s autorem a sel bych do toho. R^

0 0
možnosti
H

hafusak2

17. 2. 2011 20:46
Až naprší a uschne. Tůůůůdle!!!!

Všechny tyhle řečičky už tu byly, když se zakládaly zdravotní pojišťovny - a v jakém stavu je zdravotnictví dnes, to vidí i ti největší zaslepenci. Jestliže se k penězům na důchody dostanou soukromníci, dopadne to úplně stejně: Budou postaveny nové paláce s hromadami úředníků, peníze místo důchodcům potečou do kapes pochybných existencí /pokud se vůbec zjistí, kam zmizely/. Důchodci však nemají možnost nátlaku jako lékaři, takže "utřou ústa". Jaké štěstí, že mne se to už netýká.Rv

0 0
možnosti
TO

Hrochmutt

17. 2. 2011 21:25
Re: Až naprší a uschne. Tůůůůdle!!!!

Rozlisujte, prosim, mezi pojistenim a sporenim.

Nasporene penize budou zcela urcite spocitatelne a take o nich budete mit prubezny prehled ve vypisech. Uzavrete totiz se spolecnosti, kde je vas penz.fond, smlouvu. Nejde tedy o strkani desatku nekam, kde se castka v podstate anonymizuje.

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

17. 2. 2011 20:42
Já bych to "dobrovolné" udělal jinak.

Protože ti co platí do průběžného systému, platí důchod dnešním důchodcům, vzal bych ty peníze jejich rodičům a oni ať si dávají peníze do fondu. Proč to máme platit všichni z DPH?

0 0
možnosti
DR

Reeve

17. 2. 2011 21:01
Re: Já bych to "dobrovolné" udělal jinak.

Klidně. Ale důsledně:

Důchody těch dnešních důchodců-rodičů bych logicky platil z veškerých hodnot, které byly v naší zemi až do doby jejich odchodu do důchodu vytvořeny. Mladí ať si ty baráky, fabriky a silnice koupí nebo postaví nové a za svoje. Včetně Karlova mostu a krumlovského zámku. Když každý za své, tak doslova a s počáteční holou řití.

0 0
možnosti
K-MN2

Kubrt - milovník nálevu 2

17. 2. 2011 20:34
Nechť mi stát nechá peníze

a nechá na mně, kam si to dám. Při uvažovaných částkách v řádů tisíců měsíčně bych neviděl špatně pravidelné investování přes podílové fondy, dají se najít zajímavé. Jiné investiční instrumenty jsou těžko pro nižší pravidelné částky realizovatelné anebo poplatkově ještě horší.

S odděleným majetkem správce a vkladatele, s daňovým osvobozením výnosů, s dobrou likviditou a zejména zatím mimo dosah státu. Dál by ukázal čas.

0 0
možnosti
M

mff-59

17. 2. 2011 21:37
Re: Nechť mi stát nechá peníze

Absolutni nesouhlas.

Ty se postaras, ja mozna take, ale kampelickari a DIKove, kterym staci nekde oblicej Kocaba, to neudelaji. Budou oholeni, jako vzdy a ZASE to nakonec zaplati danovy poplatnik, aby neskoncili s holym zadkem, bez strechy nad hlavou a prazdnym zaludkem - tedy by to ZASE platili ti zodpovedni. 8-o

Ne, ne, ne. Jedina dobrovolnost v tom, kdo CHCE zustat v prubeznem systemu at klidne zustane, pokud se boji. Kdo CHCE cast svych prostredku spravovat PRESNE v souladu se zakonem (zadne prozrani ani utraceni, zadne akcie od Grosse, zadne velke riziko), at to zkusi, at si vybere komercni pojistovnu, co ho proti "dlouhovekosti" pojisti a od jisteho okamziku mu zacne dozivotne neco platit.

Zbyva doufat, ze to bude pojisteni SPISE jako povinne ruceni, nez soucasne zdravotni pojisteni. ;-)

0 0
možnosti
B

bajo.ano

17. 2. 2011 20:00
Dobrá živnost

 pro další podvodníky !

0 0
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik