Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Virus nejde vymýtit, jde ho jen tlumit, na to stačí základní správné chování: ochrana obyvatel sociál. ústavů před všemi respirač. viry, nejen před covid-19, dále prevence zhoršování jejich různých nemocí. Občanům, kteří žijí doma, stačí mýt si ruce, držet mírný odstup od cizích např. v obchodech, rouška v MHD, nevyhledávat rizikovější shlukování s cizími lidmi v nevětraných vnitř. prostorách. I kdybychom měli 100 % naočkovaných (a to nejde, řada lidí má zdravotní kontraindikace), i pak by se ti očkovaní nakazili (např. u nich vyvane ochrana vakcínou dříve, než čekali, nebo u nich vakcína vůbec fungovat nebude - to dopředu nikdo neví), takže by nastalo období, kdy se stále někdo z očkovaných nakazí, pak se uzdraví, mezitím se nakazí další očkovaný atd. Proto zvolily správnou cestu UK a Skandinávie, s minimem omezení, učit se opatrně žít s různými respirač. viry, dnes mj. řádí RS virus, který se omylem může patrně zobrazit jako covid - pozitivita. V USA používají lékaři rychlotest na covid + RS virus + chřipka.

3 0
možnosti

I37v26o 18B11o52u98š14e

24. 11. 2021 20:03

Ve Skandinavii se hlavne ockuje.

0 0
možnosti

Kecate tu o vakcine, která.ma klesající účinnost. Teď už snad jen 5 měsíců. V delším čase spadne na nulu a zase jsme na začátku. Povídačky o pravidelném přeočkování co to vyřeší jsou vidět již teď. Po 2 měsících od 3. dávky opět nakažen.

1 0
možnosti
Foto

To máte z toho, že lezete, kam nemáte.

3 0
možnosti
Foto

Stačí se podívat do Portugalska, kde je naočkováno cca 91 % populace.

0 0
možnosti
Foto

Poslední dohledatelný údaj je z 15/11. Naznačuje od konce října prudký růst a záchyt blížící se 4000 osobám denně.

1 0
možnosti

Zni to celkem duveryhodne. Hlavne za predpokladu ze ze lide budou rozumni a budou zachovavat ta hygienicka opatreni doporucovana vladou.

Ovse kdyz se vyskytne vic bezohlednych co i pres onemocneni nezustanou doma v karantene a budou nemoc roznaset dal po obchodech, asi to bude vypadat jinak.

2 0
možnosti
Foto

Pane autore, už jsem ten stav nedávno popsal v jednom komentáři. Očkovaní se sice tu a tam nakazí, budou mít ale vesměs lehký průběh, ale zase získají další imunitu. Takže se koronáče stane časem obyčejný rýmička.

Zatímco rhinoviry, na které jsme již uvyklí, nám způsobí jen nudli u nosu a kýchání, pro Eskymáka (=Inuitu) je rhinovirus smrtelný.

Toté píše pan dr. Šimek.

2 0
možnosti

To je ale omyl. Vážné a snrtelne případy očkováním nezmizí, pouze se sníží jejich počet. Ani ne o polovinu.

0 0
možnosti

J48a48n 53R96á94ž

24. 11. 2021 17:39

Vaše úvahy postrádají fakt, že menší počet nakažených virem SARS CoV2 a nemocných Covidem 19 očkovaných oproti počtu neočkovaných, svědčí o účinnosti vekcinace.

Faktem také je, že poměr očkovaných oproti neočkovanými je cca 6:4, ale mezi těžkými připady v nemocnicích je poměr 4:1.

A to okecat nelze.

2 0
možnosti

J30a64n 64R88á25ž

24. 11. 2021 17:41

Odešlo to dřív než jsem upravil chybu: Poměr očkovaných ku neočkovaným u těžkého průběhu Covidu je1:4

1 0
možnosti

Článek je složitý. Budu reagovat na nadpis, co se stane, až budeme všichni naočkovaní. Až budeme všichni naočkovaní a proděláme lehký průběh koronavirové infekce, pak už nám většinově koronavirus vadit nebude. Vznikne rovnováha mezi společností a koronavirem podobná rovnováze chřipky. Většina bude mít lehký průběh, někdo bude mít těžší průběh a někdo zemře. Na chřipku ročně umírá 1-2 tisíce občanů v Česku. Pak už nebude nutné omezovat společnost včetně nošení roušek! :-)

5 0
možnosti

Ano, článek je zjevně moc složitý protože dokazuje pravý opak. Ani 100% nepomůže.

3 1
možnosti
  • Počet článků 145
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2489x
Jsem profesí ekonom, analytik a investiční manažer.

Jsem ale především člověk, kterého zajímá dění kolem něj a není mu lhostejné, co se bude dít dále. 

Aktuálně se podílím na vzniku nové poltické strany PRO (Právo Respekt Odbornost) jako její ekonomický expert.

Seznam rubrik